facebook.com/sinervontalo

prosinervo@gmail.com

Sauniementie 5 Velkua

p. 040 9645 202

Naantalin kaupunki ostaa Sinervon talon takaisin yhdistykseltä

Pro Sinervo ry on viime syksystä asti toiminut väistötiloissa talossa havaitun sisäilmaongelman takia. Kerhot, kahvitukset, tapahtumat ja muut kokoontumiset joudutaan jatkossakin järjestämään vaihtelevissa tiloissa, sillä oma talo on jäämässä historiaan. Yhdistyksen hallituksen sekä Naantalin kaupungin edustajat allekirjoittavat talon takaisinoston sinetöivät kauppakirjat vielä kevään aikana.

Naantalin kaupunki suostui yhdistyksen tarjoukseen, kun kävi ilmi, että sisäilmaongelmat johtuivat mittavista lahovaurioista talon alapohjassa. Kun yhdistys vuonna 2014 osti talon kaupungilta, alapohjan vaurioista ei ollut tietoa, vaikka talosta oli tehty kuntokartoitus.

Toiminta jatkuu muualla

Pro Sinervo ry perustettiin alunperin kehittämään Sinervon talolle harrastustoimintaa kaikenikäisille velkualaisille ja livonsaarelaisille. Erilaisia kerhoja, kokoontumisia ja tapahtumia onkin ehditty kolmen vuoden aikana aloittaa ja vakiinnuttaa useita, ja toiminta jatkuu nyt muissa tiloissa. Väistötiloihin on jo ehditty tottua, sillä yhdistyksen hallitus päätti sulkea talon syksyllä sisäilmaongelmien takia.

Sinervolla aloittaneet lasten ja nuorten kerhot kuten 4H-kerhot, partio ja musiikkikerho jatkuvat Velkuan koululla ja Livonsaaren seurantalolla. Saaristotalohankkeen tapahtumia kuten Sinervon kahvit -kokoontumisia tai lukupiiriä järjestetään vaihdellen koululla, seurantalolla tai Kummelin kirjastossa.

Velkua-päivät ja Saariston joulunavaustapahtuma järjestetään nekin jatkossa todennäköisesti Velkuan koululla.

 

Vaikka omaa taloa ei jatkossa enää ole, kerhojen ja tapahtumien järjestäminen ja organisointi yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa jatkuu. Ilman vapaaehtoisvoimin järjestettyjä harrastuksia Velkualla ei olisi mitään vapaa-ajan tekemistä lapsille ja nuorille, yhdistys perustelee toimintansa jatkamisen tarpeellisuutta.